Kunstgebit

Uw eigen gebit maakt plaats voor een kunstgebit.

Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Wij begrijpen dat dit ook emotioneel een stap is die u moet zetten. Vandaar dat wij u in dit traject begeleiden van eigen gebit naar kunstgebit.

Als eerste gaan we gefaseerd uw kiezen trekken. Uw voortanden blijven dan nog in uw gebit, zodat uw omgeving niet direct ziet dat u geen kiezen meer heeft. Door eerst de kiezen te trekken, geven we het tandvlees de gelegenheid om te genezen en herstellen. Zonder kiezen eten is natuurlijk lastig, gelukkig duurt deze periode niet zo lang.

Tandartspraktijk Multi Dental maakt daarna een afdruk van uw kaak, met behulp van een afdruklepel. In ons tandtechnisch laboratorium in Scheveningen vullen wij deze afdruk met gips. Om uw kunstgebit zo nauwkeurig mogelijk op uw kaak aan te laten sluiten, maken we vervolgens nog een afdruk met gips.

Nadat wij uw voortanden hebben getrokken, kunnen wij direct uw kunstgebit plaatsen. Uw omgeving heeft dus niet in de gaten gehad dat u in de schakelperiode tussen uw eigen gebit en het kunstgebit zat.

Uw kunstgebit is geplaatst en dan….
Dan gaat er voor u een nieuwe periode beginnen. De eerste dagen is het natuurlijk onwennig. Uw kunstgebit zit de eerste dag waarschijnlijk niet lekker. Het kan klemmen en af en toe zelfs pijn doen. Maar na 1 dag mag het kunstgebit uit uw mond om te spoelen. Let wel op wat de tandarts u voor advies geeft. Het kan zijn dat u uw kunstgebit wat langer in mag houden.

Ook geeft de tandarts u aan wat u het beste de eerste periode kunt eten. Na verloop van tijd kunt u weer alles eten wat u voorheen ook at. Wist u dat het praten met uw kunstgebit in het begin ook onwennig is? Soms slist u, of klinken bepaalde woorden anders dan voorheen. Dat komt omdat uw mond ook aan het wennen is aan het kunstgebit.

Wilt u nog meer weten over de overgang van eigen gebit naar een kunstgebit? Onze tandartsen bij Multi Dental adviseren u graag wat het beste keuze voor uw gebit is.