Onze tandartspraktijk

Bij tandartsprakijk Multi Dental zijn alle tandheelkundige specialisaties onder één dak samengebracht. Van tandartsen, orthodontisten en implantologen tot mondhygiënistes, preventieassistenten en angsttherapeuten.  Wij streven ernaar om een uitstekende tandheelkundige zorg te combineren met persoonlijke aandacht.

 Tandartspraktijk Multi Dental staat voor:

  • Kwaliteit
  • Zorg op maat
  • Persoonlijke aandacht
  • Goede nazorg
  • Passende begrotingen

Tandtechnisch laboratorium
Multi Dental is één van de weinige tandartspraktijken waar ook een tandtechnisch laboratorium deel van uitmaakt. Onze tandtechnici vervaardigen kronen, bruggen en andere protheses die door de tandarts bij een patiënt worden geplaatst. Doordat het laboratorium gevestigd is in de tandartspraktijk kunnen eventuele correcties tijdens de behandeling worden uitgevoerd. De medewerkers van het tandtechnisch laboratorium zijn gespecialiseerd in het maken van uiteenlopende tandvervangende producten; volledige gebitsprotheses, deelprotheses, kroon- en brugwerk inclusief porseleintechniek, facings, solitaire kronen, etsbruggen, metaalkeramiekbruggen of implantaten en complete orthodontische werkstukken.

Mondhygiënepraktijk
In onze mondhygiënepraktijk geven wij voorlichting en instructies over mondhygiëne. Wij verzorgen bij onze patiënten volledige gebitsreiniging om tandsteen, tandplak en aanslag te verwijderen. Om je tandvlees en kaakbot gezond te houden adviseren wij minimaal twee keer per dag poetsen en liefst één keer per dag de ruimte tussen tanden en kiezen (interdentaal) reinigen met tandenstokers, ragers of flossdraad. Ter voorkoming van het ontstaan van gaatjes in tanden en kiezen bieden wij de mogelijkheid om een speciale lak (dental sealants) aan te brengen. Nog altijd geldt voorkomen is beter dan genezen, daarom is het verstandig al op jonge leeftijd én regelmatig de mondhygiënist te bezoeken. Ook voor slechte adem, regelmatig gaatjes, bloedende tandvlees of gevoelige tanden is het aan te raden naar de mondhygiëniste te gaan. Het hoeft niet te betekenen dat uw gebit niet goed is, maar de mondhygiëniste kan samen met u voorkomen dat het erger wordt.

Team
Met ons team van deskundigen zorgen wij graag voor een mooi, gezond gebit met een stralende glimlach. Onze tandartsen zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister Tandartsen (KRT). Onze medewerkers zijn lid van de erkende beroepsvereniging (NMT)

Multi Dental beschikt tevens over een preventieteam. Tijdens de periodieke controle reinigen wij uw gebit, beoordelen wij de gezondheid van uw gebit en geven we advies om de mondhygiëne optimaal te krijgen en te houden.

Tandarts Fons Scholten:
Ik ben Fons Scholten, ik ben in 1980 afgestudeerd aan de VU in Amsterdam (tegenwoordig ACTA) als tandarts. Ik heb daarnaast veel gedaan in Rontgenologie, kinderpsychologie, endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) en gerodontologie (de tandheelkunde bij de oudere fragiele verzorgde patient, bijvoorbeeld Alzheimer dementie). Vooral voor dat laatste ben ik verbonden aan de ACTA in Amsterdam, maar ik vind het sowieso geweldig op universitair niveau te blijven in mijn vak als tandarts!
Alle genoemde vakken naast de gewone tandheelkunde zijn geweldig, maar ik mistte het vak als tandarts toch heel erg. Daarom was ik blij dat ik meer dan welkom was bij Multi Dental, waar ik 3 dagen in de week het team kom versterken als tandarts, waarbij ik natuurlijk ook mijn expertise van jarenlange ervaring bij meeneem!