Vergoedingen

Met ingang van 1 januari 2013 zijn de tandarts-tarieven vastgesteld door de overheid. Dit betekent dat alle tandartsen in Nederland dezelfde prijzen in rekening brengen. Voor een actueel overzicht van de tarieven en vergoedingen klik hier.

Wanneer u patiënt bent bij Multi Dental zorgen wij ervoor dat de rekening rechtstreeks naar de verzekeraar gaat. Wij werken samen met een groot aantal verzekeraars. Naast een aantal grote zorgverzekeraars, zie logo’s, kunnen wij uw rekening ook indienen bij de kleinere zorgverzekeraars.

allelogos

Volwassenen aangewezen op aanvullende verzekeringen – welke verzekering past het beste bij u?
De basisverzekering biedt volwassenen nagenoeg geen dekking voor de tandarts. Welke verzekering het beste bij u past hangt af van uw persoonlijke omstandigheden (met name uw financiële mogelijkheden om onvoorziene uitgaven op te kunnen vangen en daarnaast van uw voorkeur om minder of meer risico te willen lopen). Wij kunnen u bij het uitkiezen niet behulpzaam zijn. Het is raadzaam u door uw verzekeringsadviseur goed te laten voorlichten m.b.t. de vergoedingen.

Volledige kunstgebitten vallen onder de basisverzekering en worden voor 75% vergoed, reparaties en rebasing worden 100% vergoed.
Er is dus geen reden om met een slecht passend gebit te blijven rondlopen.

Let wel partiële protheses vallen niet onder de basisverzekering en betaalt u zelf of worden door uw aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed.

Tarieven volgens het KNMT vind u hier.